Zamieszczone przez keraj998
Jak zdjąć przewody paliwowe ze smoka?
Zwiń
X
-
Jak zdjąć przewody paliwowe ze smoka?
Witam.
Może temat dla niektórych zabrzmi banalnie, ale jak zdjąć przewody paliwowe ze smoka?
Przymarzło mi paliwo z zbiorniku i próbowałem odpiąć te przewody które są wpięte we wkład, smok paliwa (pod siedzeniem na tyle). Przekręcałem, ciągnąłem kombinerkami i nic, nie widzę tam żadnych zabezpieczeń. Być może są ale było już troszkę szarawo na dworze i zajeb... zimno ,w każdym bądz razie mam z tym problem. Wiem że przyczyną usterki nie jest filtr, bo auto chodzi na zewnętrznym zasileniu w paliwo t.j. przewód gumowy do filtra i bańka z ropą obok auta. Jak podłącze zasilanie ze zbiornika to gaśnie po paru minutach i zasysa paliwo z całego układu do zbiornika. Pomagałem sobie strzykawką i na początku za cholere nie chciała zaciągnąć paliwa, po kilku próbach puściło i udało mi się udrożnić ten przewód. Auto odpaliło i wieczorem jeszcze śmigało bez problemu, nie wiem co będzię rano. Dodam że dolałem trochę denaturatu, polepszacza, "czyścika" STP i pożadnej ropki na shelu. Myślę że nawet gdy rano odpali to i tak należałoby pożadnie przeczyścić tego smoka w zbiorniku, ale jak wypiąć te przewody...?bodzioh
-
-
Re: Jak zdjąć przewody paliwowe ze smoka?
Zamieszczone przez bodziohWitam.
jak zdjąć przewody paliwowe ze smoka?
Nie musi być to problem z paliwem, u mnie nie jest, może to być problem z nieszczelnością układu paliwowego. Przy dużych mrozach przewody paliwowe sztywnieją i mogą gdzieś powietrze łapać.
Komentarz
-
-
Odburzył za pierwszym razem przy trzecim obrocie silnika(-20), fakt że podgrzałem go cztery razy. Przejechałem prawie 400km i nic się nie działo. Moze denaturat rozpuścił zamarzniętą wodę przy smoku i wszysko hula. Niemniej jednak jak zrobi się odrobinę cieplej to muszę zrobić porządek z ty smokiem. Podziękowania dla Deco, mam nadzieję ze już teraz sobie z tym poradzę. Może ma ktoś fotki tego ustrojstwa?bodzioh
Komentarz
-
Komentarz